Torv 4 i Dalsø Park

Dalsø Park: Internet og bredbånd

Information om internet og bredbånd i Parcelforeningens område

 

Du kan aktuelt få internet (bredbånd) på 3 måder i Dalsø Park:

  • Via telefonnettet - ADSL / kobber
  • Via antennenettet - coax
  • Trådløst

Der er indtil videre ikke adgang til fibernet (optiske kabler) i Dalsø Park.

 

Telefonnettet - ADSL

Via telefonnettet kan du aktuelt maksimalt få en 10/2-forbindelse - eller i bedste fald 20/2, hvis det er muligt at kombinere to kobbertråde. Dvs. 10 eller 20 Mbit/s i download-hastighed og 2 Mbit/s i upload-hastighed. De faktiske hastigheder er reelt noget mindre, nærmere bestemt knap 7 eller knap 13 Mbit/s som download og godt 1,7 Mbit/s som upload. Mere kan de eksisterende kobberkabler med den nuværende belastning ikke yde.

De reelle hastigheder via telefonnettet er for nedadgående, fordi der ikke eller kun i meget begrænset omfang sker en udbygning af telefonnettet, samtidig med at belastningen af nettet er stigende (flere og flere er mere og mere på nettet).

Der er et antal udbydere af internet-forbindelser via telefonnettet, men de kører alle sammen på TDC/YouSees telefonnet.

 

Antennenettet - Coax

Via antennenettet kan du i dag få væsentligt hurtigere forbindelser. Den hurtigste bredbåndsforbindelse er aktuelt 1000/100, dvs. 1 Gbit/s i download-hastighed og 100 Mbit/s i upload-hastighed. Der er med andre ord som udgangspunkt tale om såkaldt asymmetriske hastigheder, med en hurtigere download- end upload-hastighed (lige som for ADSL).

YouSee moderniserede vores antennenet i 2016 som led i 5-årsaftalen om kabel-tv. Denne modernisering er grundlaget for de hurtigere bredbåndsforbindelse, vi kan få i dag.

Se mere på YouSees hjemmeside.

Parcelforeningen har i slutningen af 2019 åbnet op for andre leverandører af bredbåndsforbindelser, således at det ikke længere kun er YouSee, der kan levere bredbånd over vores antennenet. Det er nu også muligt at få bredbånd fra følgende leverandører: